پزشکی، ارایشی و بهداشتی

3 روش برای درمان نهفتگی دندان + علائم و عوارض دندان نهفته

آیا تا به حال عنوان نهفتگی دندان را شنیده‌اید؟ اگر شنیده‌اید و نمی‌دانید منظور چیست، مشکلی وجود ندارد؛ زیرا می‌خواهیم به بررسی آن بپردازیم. زمانی که یک یا چندین دندان قادر نباشند از لثه‌ها به صورت کامل بیرون بیایند و به اصطلاح در لثه‌ها پنهان بمانند، در آن صورت نهفتگی رخ خواهد داد. در زمان نهفتگی، دندان‌ها داخل لثه‌ها محصور می‌شوند و به همین علت نمی‌توانند آن‌گونه که باید رشد کنند. زمانی که دندان‌ها در حالت نهفته باقی بمانند، مشکلات گوناگونی را برای فرد به وجود خواهند آورد که در این مطلب به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت؛ از این رو تا انتهای مطلب دنبال‌کننده ما باشید.

آشنایی با دندان‌های نهفته

نهفتگی دندان چه مشکلاتی را برای فرد به وجود می‌آورد و چه علائمی دارد؟

اگر دندان‌ها به صورت نهفته باقی بمانند، می‌توانند ایجادکننده مشکلات فراوانی برای افراد باشند. فهرست زیر مهم‌ترین مشکلات را به شما نشان می‌دهد:

  • دندان‌ها بسیار بی‌نظم و شلوغ دیده خواهند شد.
  • در ناحیه فک احساس درد بسیاری خواهید داشت.
  • استخوان فک ممکن است بشکند و احتمال آسیب‌پذیری آن افزایش پیدا خواهد کرد.
  • در مفصل فک مشکلات گوناگونی به وجود خواهند آمد.
  • ممکن است از دهان بوی بدی استشمام شود.
  • عفونت و کیست در داخل دهان از دیگر مشکلات موجود هستند.
  • احتمال عفونت استخوان گردن افزایش پیدا می‌کند.
  • همچنین نهفتگی ممکن است به سایر دندان‌ها نیز آسیب وارد کند.

نهفتگی دندان همراه با علائم مختلفی است و می‌توانید باتوجه‌به آن‌ها متوجه این موضوع شوید. قرمزی، تورم و همچنین خونریزی لثه‌ها از مهم‌ترین نشانه‌های نهفتگی در ناحیه دندان‌ها هستند. با بوی بد دهان می‌توانید به این مشکل پی ببرید. در دهان مزه بدی را احساس خواهید کرد و باز کردن دهان برای شما سخت خواهد بود. همچنین در هنگام باز کردن دهان، جویدن و گاز گرفتن درد با شدت‌های مختلفی را احساس خواهید کرد. لازم به ذکر است این علائم گاهی اوقات تا چند هفته ادامه‌دار هستند؛ اما ممکن است تا چند روزی نشانه‌ای از آن‌ها نباشد.

مشکلاتی که نهفتگی دندان ایجاد می‌کند

چگونه دندان‌های نهفته را درمان کنیم؟

برای اینکه از شر مشکلات فوق رها شوید، باید هر چه سریع‌تر نسبت به درمان نهفتگی دندان اقدام کنید. از آنجایی که علم پزشکی پیشرفت زیادی به خود دیده است، از این رو می‌توانید شاهد راه‌های درمانی متنوع باشید. استفاده از راه‌ها بستگی به این دارد که کدام دندان شما نهفته است. به عنوان مثال اگر دندان عقل شما نهفته باشد، در آن صورت متخصص، کشیدن آن را پیشنهاد می‌دهد. این در حالی است که برای نهفتگی دندان‌های نیش نسبت به استفاده از راه‌های دیگر اقدام می‌کنند. پزشک برای اینکه بهترین روش را انتخاب کند، باید دندان‌های شما را به خوبی معاینه کرده و در صورت نیاز از آن‌ها تصویربرداری کند. روش‌های درمان دندان نهفته شامل گزینه‌های زیر می‌شوند:

  • روش‌های غیر جراحی: در ابتدا روش‌های غیر جراحی پیشنهاد می‌شوند. در واقع شما به پزشک مراجعه می‌کنید و از طریق معاینه بهترین روش را پیشنهاد می‌دهد. گاهی اوقات دندان‌ نهفته به گونه‌ای است که مشکلی را برای دندان مجاور شما به وجود نمی‌آورد و ممکن است با رشد طبیعی مشکل آن برطرف شود؛ از این رو پزشک توصیه می‌کند فرد به صورت منظم به مطب مراجعه کند و در نهایت منتظر رشد دندان‌های خود بماند.
  • روش‌های جراحی: روش‌ بعدی با کمک جراحی است. این روش زمانی پیشنهاد می‌شود که پزشک با معاینه و تصویربرداری متوجه شد دندان نهفته ممکن است به سایر دندان‌ها آسیب وارد کند؛ از این رو دندان را تحت جراحی قرار داده و آن را از لثه بیرون می‌کشد.
  • روش ارتودنسی: روش دیگری که برای درمان پیشنهاد می‌شود، ارتودنسی است. با کمک ارتودنسی پزشک می‌تواند دندان نهفته را به جایگاه اصلی خود برگرداند. هموار کردن مسیر رشد دندان‌های نهفته با کمک بریس‌ها و براکت‌ها امکان‌پذیر است و می‌توان از این طریق نسبت به درمان اقدام کرد.
روش‌های درمان نهفتگی دندان

چگونه درد نهفتگی دندان را کنترل کنیم؟

نهفتگی دندان علاوه بر عوارض ذکر شده، ممکن است عوارض دیگری را نیز با خود به همراه داشته باشد. اگر شما نیز جزو این افراد قرار می‌گیرید، استفاده از داروهای مسکن OTC را به شما پیشنهاد می‌کنیم. البته این داروها درد را به صورت موقت کنترل می‌کنند. از مؤثرترین داروهایی که برای دردهای خفیف تا شدید دندان می‌توان مورد استفاده قرار داد، آسپرین است. البته لازم به ذکر است اگر زیر 18 سال هستید یا کودک زیر 18 سال دارید، به هیچ عنوان نباید از آسپرین برای کاهش درد آن‌ها استفاده کنید؛ زیرا احتمال ابتلا به سندروم Reye’s Syndrome افزایش پیدا می‌کند. این یک عارضه بسیار جدی است و نباید خطر آن را نادیده بگیرید.

برای کاهش التهاب دندان یخ یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها است. همچنین می‌توانید یک بار دهان و دندان‌های خود را با کمک آب و نمک شستشو دهید. اگر درد شما به قدری شدید بود که هیچ‌کدام از راه‌ها جوابگو نبودند، می‌توانید به دندان‌پزشکتان مراجعه کنید تا با تجویز داروی مسکن، حال شما را بهبود ببخشد. تمامی این راه‌ها موقتی هستند و دیر یا زود باید به فکر راه دیگری باشید.

بهترین زمان برای برداشتن دندان نهفته

شاید این سؤال برای شما پیش بیاید در صورت ابتلا به نهفتگی دندان، چه زمانی برای درمان آن باید اقدام کنیم؟ مناسب‌ترین زمان برای بیرون کشیدن دندان نهفته را خود شما نمی‌توانید تعیین کنید و تشخیص آن کاملاً بر عهده پزشک است. زمان مناسب برای برداشتن دندان نهفته به عوامل مختلفی وابسته است. سن رشد یکی از آن‌ها است؛ زیرا اگر فرد در سن رشد باشد، به مرور زمان فک او نیز بزرگ‌تر می‌شود؛ پس به طور کلی باید زیر نظر پزشک متخصص باشید تا زمان مناسب را برای شما تعیین کند.

زمان مناسب برای کشیدن دندان‌های نهفته

 سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم شما را با نهفتگی دندان آشنا کنیم. نهفته بودن دندان‌ها عوارض مختلفی را با خود به همراه دارد؛ به همین دلیل برای جلوگیری از این عوارض باید در زمان مشخص نسبت به بیرون کشیدن این دندان‌ها اقدام کنید. روش‌های مختلفی وجود دارند که باتوجه‌به شرایط می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید. ارتودنسی یکی از آن‌ها است. همچنین اگر درد زیادی را تجربه می‌کنید، می‌توانید به پزشک مراجعه کرده تا مناسب‌ترین داروهای مسکن را برای شما تجویز کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *