پزشکی، ارایشی و بهداشتی

3 تاثیر عصبانیت بر قلب + راهکارهای کنترل خشم

عوامل مختلفی وجود دارند که می‌توانند باعث عصبانیت افراد شوند. همین عصبانیت روی اعضای مختلف بدن تاثیر می‌گذارد که قلب یکی از آن‌ها است. تاثیر عصبانیت بر قلب آن‌قدر شدید بوده که ممکن است باعث مرگ فرد شود؛ به همین علت باید خشم خود را کنترل کنید تا مشکلی برای سلامتی شما به وجود نیاید. در این مطلب قصد داریم به بررسی این تأثیرات بپردازیم؛ از این رو تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا با این تأثیرات آشنا شوید.

آشنایی با انواع تاثیر عصبانیت بر قلب

خشم و عصبانیت و تأثیرگذاری آن روی قلب

همان‌طور که می‌دانید خشم از جمله احساس‌های طبیعی در بدن است که هر فردی ممکن است به دلایلی آن را تجربه کند. گاهی اوقات عصبانیت می‌تواند تأثیرات مثبتی روی بدن شما بگذارد؛ اما اگر دفعات عصبانیت از تعداد خاصی فراتر بروند، در آن صورت باید منتظر عواقب و تأثیرات منفی روی قلب باشید. زمانی که عصبانی می‌شوید، بدن مقدار زیادی آدرنالین ترشح می‌کند. همین موضوع فشار خون، ضربان قلب و همچنین تعداد تنفس را با افزایش مواجه می‌کند. همچنین احتمال افزایش لختگی خون نیز وجود دارد. همین اثرات باعث تضعیف دیواره‌های شریان می‌شوند و در نهایت خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند.

تاثیر عصبانیت بر قلب بسیار گسترده است. بر اساس تحقیقات انجام‌شده، محققان به این نتیجه دست پیدا کرده‌اند که دو الی سه ساعت پس از عصبانیت احتمال آنژین صدری، حمله قلبی، سکته مغزی و ریتم خطرناک قلب بسیار افزایش پیدا می‌کند. برای اینکه بتوان از ابتلا به بیماری‌های قلبی پیشگیری کرد، نیاز است یک سری از عادات کنار گذاشته شوند. کنترل استفاده از دخانیات همچون سیگار، کلسترول و وزن بسیار پراهمیت است. همچنین استرس نیز روی قلب ما تاثیر می‌گذارد؛ از این رو برای به حداقل رساندن اثرات باید ورزش کردن را در اولویت قرار دهید و به دنبال کنترل احساسات باشید. استرس مزمن گروهی از احساسات را شکل می‌دهد که شامل خشم، اضطراب و افسردگی می‌شوند. هر کدام از موارد مذکور این قابلیت را دارند قلب را با مشکلات فراوانی روبه‌رو کنند.

مهم‌ترین تاثیر عصبانیت بر قلب چیست؟

تاثیرات عصبانیت بر قلب شامل موارد مختلفی می‌شوند که هر یک به نحوی سلامتی شما را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند. مهم‌ترین تأثیراتی که می‌توانیم نام ببریم، شامل گزینه‌های زیر می‌شوند:

تضعیف سیستم ایمنی

عصبانیت باعث می‌شود این احساس را داشته باشید که همیشه حالتان بد است. عصبانیت باعث خواهد شد میزان پادتن ایمونوگلوبولین آ تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا کند. از این پادتن به عنوان اولین خط دفاعی بدن یاد می‌شود. عصبانیت مکرر باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن تا حد بسیار زیادی می‌شود؛ به همین علت باید به دنبال راهکارهایی باشید تا از این طریق محافظت لازم از سیستم ایمنی را به عمل بیاورید.

تضعیف سیستم ایمنی بدن هنگام عصبانیت و عدم کنترل خشم

تشدید اضطراب

از تاثیر عصبانیت بر قلب می‌توانیم به تشدید اضطراب اشاره کنیم. در واقع بین عصبانیت و اضطراب رابطه مستقیمی وجود دارند. هر چقدر میزان عصبانیت شما بیشتر باشد، به همان اندازه نیز اضطراب بالاتری را تجربه خواهید کرد. زمانی که اضطراب بیش از حد را تجربه کنید، در آن صورت زندگی شما با اختلال روبه‌رو خواهد شد و ممکن است به مرور زمان افسردگی را نیز تجربه کنید. همچنین سرکوب کردن خشم اضطراب و افسردگی را تشدید خواهد کرد.

افزایش خطر سکته؛ از دیگر تاثیر عصبانیت بر قلب

اگر بخواهیم به دیگر تاثیرات عصبانیت بر قلب بپردازیم، می‌توانیم به افزایش خطر سکته اشاره کنیم. اگر جزو افرادی قرار می‌گیرید که مستعد عصبانیت سریع هستید، باید حواستان را به خوبی جمع کنید؛ زیرا سکته در کمین است. عصبانیت باعث لخته شدن خون می‌شود و در نهایت امکان خونریزی مغزی تا سه برابر افزایش پیدا می‌کند. این عصبانیت و لختگی خون می‌تواند باعث افزایش خطر پارگی آنوریسم نیز شود. اگر بتوانید راه‌های کنترل خشم را یاد بگیرید، در نهایت خطر سکته نیز به کمترین حد خود می‌رسد.

با عصبانیت احتمال سکته کردن را نیز افزایش می‌دهید

برای به حداقل رساندن تاثیر عصبانیت بر قلب چه کارهایی انجام دهیم؟

اگر به دنبال این هستید تاثیر عصبانیت بر قلب را به حداقل برسانید، راهکارهای مختلفی پیش روی شما وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید؛ از جمله:

  • ریلکس بودن: اگر محیطی باعث عصبانیت شما شده است، از 1 تا 10 بشمارید و آن مکان را ترک کنید. سعی کنید یک جمله را برای اینگونه شرایط همیشه در ذهن خود نگه دارید. به عنوان مثال بگویید “همه چیز درست خواهد شد”.
  • دوری کردن از تفکرات منفی: زمانی که عصبی هستیم ممکن است با خود بگوییم این بدترین احتمال بوده و اتفاق دیگری نمی‌تواند رخ دهد. هر چند عصبانیت و خشم می‌تواند ناامیدی بسیار زیادی را برای ما داشته باشند؛ اما باید بگوییم این ته خط نیست. همیشه از خود بپرسید که آیا هفته بعد نیز همین موضوع در ذهن شما خواهد ماند یا نه؟ آن‌قدر پراهمیت است که بخواهید اعصاب خودتان را بابت آن به هم بریزید؟
  • به آرامی پاسخ دادن: بسیاری از افراد موقعیت عصبانیت هر چیزی که در ذهنشان است را به زبان می‌آورند. این فرایند اشتباه‌ترین کار ممکن است. کمی استراحت کنید تا بتوانید ذهن خودتان را مرتب کنید. در واقع باید از داغی افکارتان رهایی پیدا کنید تا بتوانید تاثیر عصبانیت بر قلب را به حداقل برسانید.
  • کمک گرفتن: همچنین امروزه کلاس‌هایی وجود دارند که در زمینه مدیریت خشم آموزش‌هایی را ارائه می‌دهند. شما می‌توانید در این کلاس‌ها شرکت کنید و از این طریق بر احساسات خود کنترل کافی داشته باشید.
راهکارهای لازم برای به حداقل رساندن تاثیر عصبانیت بر قلب

سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم به معرفی تاثیر عصبانیت بر قلب بپردازیم. عصبانیت می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری برای قلب شما به همراه داشته باشد؛ به همین دلیل همواره باید به دنبال راهکارهایی باشید تا از این طریق خشم خود را کنترل کنید. همیشه مکان مورد نظر را ترک کنید و سعی کنید از آموزش‌های مدیریت خشم بهره ببرید. با عصبانیت اضطراب نیز افزایش پیدا می‌کند و نتیجه آن می‌تواند افسردگی و حتی کوتاه‌تر شدن عمر شما باشد؛ از این رو برای اینکه یک زندگی آرامش‌بخش را برای خودتان رقم بزنید، نفس عمیق بکشید و تا جایی که امکان دارد از عوامل خطرساز دور شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *